Vorming 'Inspirerend Coachen'

Blink! organiseert in het najaar 2023 een driedaagse vorming rond ‘inspirerend coachen’. De kern van inspirerend coachen is: coachen naar enthousiasme. Hoe kunnen we mensen uitlokken om te leren en zo groeikansen aan te bieden? Zelfs als er geen motivatie aanwezig is?

Coaching

Je wordt 3 dagen ondergedompeld in de basis van het inspirerend coachen. We onderzoeken de definitie van coaching en de plaats ervan in onze organisaties en in ons begeleidingswerk. We maken kennis met een structuur om het gesprek vorm te geven.

Verder staan in deze vormingsdagen drie coachingsvaardigheden centraal: Verkennen ofwel de kunst om luisteren te laten spreken. De vaardigheden waarderen en betrokken confronteren: essentiële feedbackvaardigheden in het begeleiden van leerprocessen. Hoe kan je hiermee ontspannen omgaan en meer te durven komen met je waarderingen én je kritiek zonder de relatie te schaden?

 

De vorming is sterk ervaringsgericht: vanaf dag 1 zullen we oefenen met reële casussen en vragen. Coaching is immers een vak en leer je al doende.

 

Tussen de opleidingdagen door zijn er steeds enkele weken tussen zodat je actief aan de slag kan gaan, kan oefenen en kan terugkoppelen.  

 

De driedaagse opleiding inspirerend coachen gaat door in de joert op:

Donderdag 12 oktober van 9u00 tot 17u00

Dinsdag 24 oktober van 9u00 tot 17u00

Dinsdag 28 novermber van 9u00 tot 17u00

 

De opleidingen wordt op maat gemaakt door Hilde Van Lysebettens, trainer in de opleidingen inspirerend coachen aan de Arteveldehogeschool Gent.  

Tijdens de opleiding ontvang je concrete handvaten om mee aan de slag te gaan binnen de eigen werking.

Voor deze opleiding kunnen wij een tiental mensen laten aansluiten. De prijs voor deze opleiding  bedraagt 375 euro. Binnen deze prijs zijn inbegrepen:

  • 3daagse opleiding
  • het boek: inspirerend coachen van Jef Clement
  • Maaltijden over de middag
  • koffie en versnaperingen tijdens de pauzes

 

Meer info over wat inspirerend coachen inhoudt kan je vinden op onderstaande link. https://www.arteveldehogeschool.be/nl/opleidingen/postgraduaat/inspirerend-coachen

 

Wil je graag participeren aan de opleiding, neem dan gerust contact op met ons.

De inschrijvingen dienen te gebeuren voor 15 september 2023, na inschrijving ontvangen jullie een formulier voor betaling.

 

Met vriendelijke groeten,

Het Blink!-team