Acties

Samen met het ganse netwerk voeren we ook heel wat acties uit die je hier kan terugvinden. Neem zeker ook eens een kijkje bij netwerktafels en netwerkmomenten.

 

 

Infosessies 'Ewel, da's interessant'

Tweemaal per jaar organiseert 'Bruggen voor Jongeren' een online infosessie 'Ewel, da's interessant'. Hierbij komt telkens een onderwerp aan bod dat gelinkt is met het levensdomein 'wonen'. Tijdens het uurtje neemt de expert je ten gronde mee in het onderwerp. Er is ook steeds tijd voor 'vraag en antwoord'.

Eerstvolgende infosessie
Najaar 2021

Vorige sessies
REMI-systeem toegelicht (5 mei 2021)
Presentatie

Ken je zelf een onderwerp dat je graag aan bod zou laten komen? Laat het hier weten.

 

——————————————————————————————————————————————————————

Ewel Da's Interessant

Infomoment Wakosta-app (Budget in Zicht Noord-West-Vlaanderen)

Dé wegwijzer in jouw budget.
Met WAKOSTA?! is echte controle over jouw budget binnen handbereik. Deze no-nonsense budgetapp blinkt uit in zijn eenvoud en gebruiksgemak. Je ziet in één oogopslag het bedrag dat je zonder zorgen kan besteden.

Deze app is helemaal gratis en heeft geen enkel commercieel doel. Nooit vervelende reclame of advertenties dus! Je kan offline, zonder internet, aan de slag op je smartphone. Je hebt bovendien geen persoonlijk account, login of wachtwoord nodig. Handig toch!

Infomoment gemist? Niet erg, bekijk hier de presentatie of download de handleiding van de wakosta-app.

Wens je bijkomende informatie over de app of over het ganse aanbod van BiZ?

Wakosta

——————————————————————————————————————————————————————

Beleidsacties BvJ in partnerschappen.

Met het netwerk streven we steeds de 4 vooropgestelde strategische doelstellingen na via het uitwerken van acties. Echter wensen we nog meer Brugse organisaties die met kwetsbare jongeren werken hierin te betrekken. We zijn ervan overtuigd dat acties uitgewerkt door organisaties die de specifieke noden van de doelgroep zeer goed kennen, erg op maat kunnen werken.

Wil je zelf een actie opzetten? Lees dan zeker de aanvraag. Indienen kan tot 22 maart 2021.

De aanvraag

——————————————————————————————————————————————————————

Pexels Dio Hasbi Saniskoro 3280130

Opleiding 'Masterclass Jongerenveerkracht'

Na een zeer geslaagd netwerkmoment waarbij Michael Portzky kwam spreken over jongerenveerkracht was er bij de hulpverlener grote belangstelling om verder met het thema aan de slag te gaan.
Vanuit de gemeenschappelijke interesse en wens werd de opleiding 'Masterclass Jongerenveerkracht' aangeboden aan het ganse netwerk. Met succes want maar liefst 101 hulpverleners schreef zich in. In het pakket wordt de opleidingsdag zelf aangeboden alsook twee terugkommomenten waar de deelnemers elkaar kunnen inspireren en ervaringen delen.

Het ganse traject zou in maart 2021 afgerond worden maar gezien de huidige omstandigheden is onze planning meermaals gewijzigd. Twee van de vijf opleidingsdagen moeten nog plaatsvinden alsook alle terugkommomenten die wellicht volledig in het najaar geprogrammeerd zullen worden.

 

Jongerenveerkracht