Eenmalige acties

Deze acties ontstaan steeds uit een concrete nood/vraag/wens vanuit het werkveld. Van hieruit onderneemt Bruggen voor Jongeren actie maar evengoed zet het zijn schouders onder een actie van een partner.
Laat het zeker weten als je denkt dat Bruggen voor Jongeren een rol kan spelen in een welbepaalde actie of je een bepaalde inhoud hebt waar je verder mee aan de slag wil gaan.

Wakosta budgetbeurs in Brugge (van 13 september tot 19 november 2021)

BudgetInZicht (BIZ) NWVL organiseert samen met vzw Wieder, OCMW Brugge & Bruggen voor Jongeren de WAKOSTA?! Budgetbeurs in Brugge. De WAKOSTA?! Budgetbeurs staat in de Raamstraat 12, 8000 Brugge, tussen 13 september en 19 november 2021. Bekijk zeker de flyer in bijlage!

WAKOSTA?! is een interactief en ervaringsgericht parcours waar deelnemers ondergedompeld worden in verschillende aspecten van zelfstandig leven. Ze worden uitgedaagd financiële keuzes te maken en hun budget in evenwicht te houden. Zo willen we samen preventief inzetten op financiële moeilijkheden en schuldoverlast bij jongeren en kwetsbare doelgroepen. 

We zoeken enthousiaste hulpverleners/vormingswerkers om jongeren doorheen de budgetbeurs te begeleiden. 

Je begeleidt de groep (max 10 pers)  doorheen alle thema's en geeft informatie vanuit je werkervaring over thema's zoals inkomen, wonen, energie, dagelijkse kosten, ...  

Je kiest zelf hoeveel groepen je wil geven en we zoeken momenten die voor jou passen. 

Wij bieden jou:
- een Train-the-Trainer op donderdagnamiddag 9 of vrijdagvoormiddag 10 september 2021, 
- inspirerende & plezante momenten
- oprechte dank voor je engagement en inzet.

Zet jij ook mee je schouders onder dit project? 
Wil en kan je 1 of meerdere groepen begeleiden?
Twijfel je nog en wil je meer informatie? Neem dan contact op met:

Femke Wardenier, BIZ NWVL op 0473/12.26.82 

——————————————————————————————————————————————————————

Unnamed

Infomoment Wakosta-app (19 mei 2021)

Budget in Zicht Noord-West-Vlaanderen biedt aan...

Dé wegwijzer in jouw budget.
Met WAKOSTA?! is echte controle over jouw budget binnen handbereik. Deze no-nonsense budgetapp blinkt uit in zijn eenvoud en gebruiksgemak. Je ziet in één oogopslag het bedrag dat je zonder zorgen kan besteden.

Deze app is helemaal gratis en heeft geen enkel commercieel doel. Nooit vervelende reclame of advertenties dus! Je kan offline, zonder internet, aan de slag op je smartphone. Je hebt bovendien geen persoonlijk account, login of wachtwoord nodig. Handig toch!

Infomoment gemist? Niet erg, bekijk hier de presentatie of download de handleiding van de wakosta-app.

Wens je bijkomende informatie over de app of over het ganse aanbod van BiZ?

——————————————————————————————————————————————————————

Wakosta

Opleiding 'Masterclass Jongerenveerkracht'

Na een zeer geslaagd netwerkmoment waarbij Michael Portzky kwam spreken over jongerenveerkracht was er bij de hulpverlener grote belangstelling om verder met het thema aan de slag te gaan.
Vanuit de gemeenschappelijke interesse en wens werd de opleiding 'Masterclass Jongerenveerkracht' aangeboden aan het ganse netwerk. Met succes want maar liefst 101 hulpverleners schreef zich in. In het pakket wordt de opleidingsdag zelf aangeboden alsook twee terugkommomenten waar de deelnemers elkaar kunnen inspireren en ervaringen delen.

Het ganse traject is wegens de omstandigheden meermaals gewijzigd maar in juni 2021 hebben de laatste opleidingsdagen kunnen plaatsvinden. Door de omstandigheden is er wat uitval geweest maar hebben toch in totaal 72 hulpverleners, actief in Brugge, de opleiding gevolgd.
Tijdens het najaar zullen de supervisiemomenten doorgaan waarbij praktijk en uitwisseling centraal staan.

Ga naar netwerkmomenten om meer te lezen.

Jongerenveerkracht