Studiedag Veerkracht UGent 07.07

Prof dr Richard Ryan, grondlegger van de zelf-determinatie theorie, geeft uitleg over hoe leraren, ouders en hulpverleners veerkracht bij jongeren kunnen versterken.

Ugent

Leraren, ouders, zorgverleners, kortom ieder die bijdraagt tot de groei van jongeren, worstelt wel eens met motivationele uitdagingen. Het is niet vanzelfsprekend om jongeren duurzaam te motiveren én tegelijkertijd zorg te dragen voor je eigen motivatie en welbevinden.  Tijdens deze studiedag worden recente inzichten vanuit de Zelf-Determinatie Theorie, een sterk onderzochte motivatietheorie, door diverse keynote sprekers in binnen- en buitenland gedeeld. In de namiddag kan je kiezen tussen acht verschillende thematische sessies, waarbij concrete motiverende methodieken en trainingsprogramma’s worden voorgesteld en van reflecties voorzien door een praktijkgetuige.  We hebben de eer om Prof. Dr. Richard Ryan te verwelkomen, de grondlegger van de Zelf-Determinatie Theorie (Ryan & Deci, 2017) en wereldwijd één van de meest geciteerde onderzoekers binnen de psychologie. 

De dag bestaat uit een plenair gedeelte met diverse keynote lezingen in de voormiddag. In de namiddag worden er 8 parallelle thematische sessies georganiseerd, waarvan je er twee kan bijwonen. Op het einde van de dag sluiten we af met een plenair Q&A gedeelte waarbij er vragen en bezorgdheden met Prof. Dr. Richard Ryan en Prof. Dr. Maarten Vansteenkiste kunnen gedeeld worden.

 

👂 Voor wie? Voor diverse onderwijsactoren (leraren, directeurs, CLB-medewerkers), opvoedingsconsulenten, geïnteresseerde ouders, hulpverleners en onderzoekers

 

⏲️ Wanneer? Vrijdag 7 juli 2023 vanaf 8u30 tot 16u30


📍 Waar? Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, Henri Dunantlaan 2, 9000 Gent (zie verder voor meer info over mobiliteit)

🗣️ Taal? Engels en Nederlands

☑️ Inschrijving is verplicht 

💸 Toegangsprijs is €120 (voor studenten en UGent personeelsleden €70)