Prusik time-out aanbod

Via deze weg willen we jullie graag op de hoogte brengen van ons time-out aanbod tot en met maart 2024.

Binnenstad vzw

Gemiddeld bieden we 2 time-outs aan per maand. Een time-out duurt 3 volle dagen.

De algemene doelstelling bij een Prusik time-out is ‘tot rust komen’ en ‘afstand nemen van de huidige situatie’. En dit voor alle partijen.

Onze time-outs hebben geen sanctionerend karakter. Een jongere aanmelden voor een time-out als sanctie is dus niet iets waar we op zullen inzetten. Eveneens verwachten we een minimale motivatie van de jongeren zelf. Maar, we zijn ons bewust van de doelgroep waarvoor we werken.

Belangrijk is om samen met jullie het verschil te kunnen maken voordat er sprake is van een escalatie. Met ander woorden…We werken het liefst zo preventief mogelijk.

Steeds werken we vanuit het kader van het ervaringsleren. De kracht van het doen is waar Prusik voor staat!

Indien jullie een jongere voor ogen hebben om aan te melden, kan je steeds een mail sturen naar prusik@binnenstad.be.

Graag benadrukken we dat jullie niet dienen te aarzelen om aan te melden. Wegens het specifieke karakter van de doelgroep, komen er af en toe plaatsen vrij. Deze plekken kunnen dan soms sneller of verwacht ingevuld worden.

Tijdens ons teamoverleg bekijken we alle aanmeldingen. Wanneer een aanmelding overeenstemt met onze algemene doelstelling, kijken we om asap een intake in te plannen.

Tijdens de intake leggen we samen met iedereen de nodige doelstelling/en vast waarrond de jongere als zowel de aanmelder aan de slag mee wil gaan gedurende de time-out.

Bij terugkomst van de time-out gaat er ook steeds een evaluatiegesprek door. Hierin koppelen we terug en bekijken we samen hoe de verwachtingen richting de toekomst liggen tussen de betrokken partijen.

 

Data Prusik time-out:

Januari 2024: week van 15 januari en week van 29 januari

Februari 2024: week van 5 februari en week van 26 februari

Maart 2024: week van 11 maart en week van 25 maart