Winteropvang 't Sas

Sinds woensdag 15 november 2023 gaat de winteropvang van 't Sas terug van start. Deze zal eindigen op 31 maart 2024.

'T Sas

Dit jaar wordt het aanbod van 10 kamers uitgebreid naar 26 bedden. Men kan iedere dag inbellen om een bed te reserveren. Er zijn geen stopnachten.

Iedereen die een bed nodig heeft kan inbellen, ook mensen zonder papieren. We hebben als doel dat “niemand tegen zijn wil om op straat dient te slapen”.

Bezoekers die een sanctie hebben lopen, kunnen geen gebruik maken van de Nachtopvang (meer info te verkrijgen bij de collega’s nachtopvang).

Het principe van de nachtopvang blijft dezelfde, een veilige en warme nacht aanbieden aan degene die het nodig hebben.

Er wordt ’s avonds een broodmaaltijd met een kom soep aangeboden. Men heeft de mogelijkheid om een warme douche nemen. ’s Ochtends bieden wij de bezoekers ook een ontbijt aan.

OPGEPAST: de Nachtopvang is verhuisd naar site Minnewater, ingang via de Oostmeers.

Ken je mensen die een bed nodig hebben?

  1. Men dient om 11u (tot 12u!) in te bellen op het gratis nummer 0800 200 09. Men zal een wachtmuziekje horen tot een collega van de Nachtopvang vrij is.
  2. Wie een bed gereserveerd heeft, dient zich tussen 19u15 en 19u45 aan te melden aan de Nachtopvang, site Minnewater ingang via Oostmeers.
  3. De volgende ochtend dient men de nachtopvang ten laatste om 8u45 te verlaten.

Tijdens de winterperiode wordt er vanaf 19/11/2023 iedere zondag van 9u tot 13u Globale ontmoeting georganiseerd in het Inloophuis ’t Sas, Prof. Dr. J. Sebrechtsstraat 2 8000 Brugge in samenwerking met verschillende partners zoals OCMW Brugge, CAW Noord-West-Vlaanderen, vzw Wieder, Uze Plekke, Brugge Dialoogstad, Lokaal Sociaal Beleid, … . 

Men kan er terecht voor een warme plek, een babbel, een activiteit, … .