House of Time (Triënnale 2018)

Een plek in de stad voor en door jongeren

STEM HIER op het project voor Best of Brugge 2018 award.

Waar gaat het over? 

Van mei tot september 2018 is Triënnale Brugge back in town! Kunstenaars van over de hele wereld denken nu al na over de toekomst van de stad Brugge en bouwen binnenkort verrassende kunstwerken en fijne plekjes op en langs het water.  
Het thema is Liquid City – Vloeibare Stad, onder meer geïnspireerd door de Poolse socioloog en filosoof Bauman: onze huidige samenleving wordt uitgedaagd om te gaan met de constante stroom aan informatie en vernieuwing. We moeten steeds flexibeler zijn, kort op de bal spelen, zonder echt te weten wat de toekomst brengt. 
Met ‘Brugge(n) voor jongeren’ doen we mee! Omdat zeker kwetsbare jongeren het niet makkelijk hebben in vloeibare tijden van onzekerheid. We willen de jongeren in Brugge letterlijk een plek geven waar ze hun ervaringen en dromen over het samenleven in Brugge kunnen delen. Hiervoor werken we samen met de mensen van Raumlabor en Bolwerk. Raumlabor is een Berlijnse architectengroep en Bolwerk is een creatief collectief uit Kortrijk. 

Waar is die plek?  

Die plek is de Site DuPont (aan de oude Gistfabriek). Dat is waar je tijdens de vorige Triënnale-editie het URB EGG-café kon vinden. De plek, House of Time genoemd, is toegankelijk via de Wulpenstraat.

Wat is de timing? 

De aftrap werd gegeven in de herfstvakantie. Een 30-tal jongeren werkten aan de bouw van een hot tub, meubels, een keuken, een atelier … In de voorbereidende fase, van nu tot mei 2018, krijgt House of Time haar verdere invulling met één van de gekke ideeën van Raumlabor én je eigen ideeën. Tijdens de Triënnale zelf, van mei tot september 2018, wordt de site een levend laboratorium waar workshops doorgaan, jongeren elkaar kunnen ontmoeten, bezoekers iets kunnen consumeren en de confrontatie aangaan met jongeren in Brugge. 

MEEDOEN? CHECK ONZE FACEBOOKPAGINA 

 

deel op facebook