Recente berichten

Youthstart feb 2020
YouthStart stimuleert ondernemerschap bij kansenzoekende jongeren met behulp van een 8-daagse cursus ...
Vacature brugfiguur onderwijs feb 2020
Heb je interesse voor de vacature 'Brugfiguren onderwijs Brugge'? Klik dan snel door. Sollic ...
Beleidsplan BvJ 20 - 25 feb 2020
Na een intensief jaar van input verzamelen, verwerken en bundelen is het Beleidsplan BvJ 2020 - ...

Login voor leden

Meld je hier aan.

Community champions leaque

Binnenkort starten we met Club Brugge Foundation een nieuw project nl. ‘Community Champions League’.

De Community Champions League (CCL) is een spannende straatvoetbalcompetitie voor jongeren van 12 tot 15 jaar uit Brugge. Vanaf eind januari 2020, op woensdagnamiddagen nemen teams uit verschillende Brugse wijken het op tegen elkaar tijdens 10 competitiespeeldagen. Elke wijk kan met een team meedoen en speelt zijn thuiswedstrijden op een geselecteerd veld of pleintje in de eigen wijk.

Het winnen van de wedstrijden is niet het belangrijkste. Ook met een sportieve houding en goed gedrag op en rondom het eigen wijkstadion kan men punten verdienen via het ‘No Heart/No Glory’-puntensysteem. Het team bestaat uit ongeveer 10 buurtgenoten en wordt begeleid door iemand uit de eigen omgeving, een teamcoach. Samen vormen ze een team en hebben ze een eigen stadion in de wijk! Dit kan een trapveldje, speelplein of oefenveld zijn in je buurt. Men zorgt ook voor een goede sfeer tijdens de wedstrijden, zodat de mensen uit de wijk graag naar jullie wedstrijden komen kijken.

De Community Champions League is een EFDN project in samenwerking met 9 maatschappelijk geëngageerde profclubs uit Nederland - Feyenoord & NAC Breda, Engeland - Chelsea FC, Schotland - Aberdeen, Noorwegen - Vålerenga Fotball, Portugal - SL Benfica, Hongarije - Ferencvarosi TC, Duitsland - Werder Bremen & uiteraard Club Brugge als Belgische vertegenwoordiger.

Alle info is te vinden op de website: https://www.clubbrugge.be/nl/ccl

deel op facebook