Creatie/welzijn

Hier vind je projecten, die minstens een aanbod in Brugge hebben, waarbij het kruispunt tussen creatie, ambacht, kunst, ... en welzijn wordt opgezocht. Participatie van de doelgroep is hier steeds sterk aanwezig. 

 

 

House of Time

House of Time (HoT) is een gedeelde site. Deze inspirerende plek is een kruispunt van ontmoeting, creatie en ambacht. We willen ons verbinden met de gebruikers van de site én de buurt. Hier is iedereen welkom, van een kunstenaarscollectief, tot gepensioneerde makers, jonge initiatiefnemers, sociaal organisaties of wie dan ook, die hier gewoon ‘even wil zijn’. 

Contactgegevens
Site DuPont
Komvest 45/47
8000 Brugge
info@houseoftime.be

——————————————————————————————————————————————————————

HOT (1)

Mind- and Makerspace

De Mind- and Makerspace of kortweg ‘MaM’ is een open, creatieve ruimte voor denkers en doeners in Brugge. Makers, creatievelingen, verenigingen en scholen zijn er allen van harte welkom! In het MaM zijn we dol op combineren: ambachtelijke technieken met hoog-technologische toestellen. Learn – Dare – Make – Share is ons credo waarmee we de kruisbestuiving tussen onze diverse bezoekers graag definiëren.

Contactgegevens
Rijselstraat 1
8000 Brugge
T 050 68 26 95
hello@mindandmakerspace.com

——————————————————————————————————————————————————————

Mam

De Batterie

De Batterie is een participatieve kunstpraktijk die langdurige artistieke projecten ontwikkelt. De Batterie geeft kinderen, jongeren en volwassenen vanuit de meest diverse leefwerelden een stem en biedt hen vanuit de kunsten een platform aan om in communicatie te treden met de omgeving waarin ze leven. De Batterie werkt nauw samen met vele partners uit de onderwijs-, welzijn- en culturele sector.

Contactgegevens
Sint Jorisstraat 71
8000 Brugge
T 0473 21 18 19
anne@debatterie.be

——————————————————————————————————————————————————————

De Batterie

Collectief der onbeperkten

De nadruk binnen ons kunstenaarscollectief ligt op experiment. We verkennen diverse materialen en technieken, steeds met de bedoeling een eigen artistieke weg uit te stippelen en zo te komen tot een persoonlijk oeuvre. We zijn exploreerders, zoekers, met het daaraan verbonden vallen en opstaan; maar steeds met open vizier, eerlijk tegenover onszelf en anderen. Met het collectief wensen wij een werkplek te creëren waar elke deelnemer zijn/haar plaats vindt en in alle rust kan werken. Een plek waar plaats is om samen te ontspannen, te brainstormen, projecten op te starten, ...
Wat ons bindt is kunst in al zijn facetten, ons artistiek traject is onze drijfveer. Wij verwerpen het stigma 'mensen met een beperking': iedereen krijgt vroeg of laat te maken met zijn/haar beperkingen; laat die beperkingen net mogelijkheden openen in plaats van ons in te tomen.
No restrictions, only possibilities! We noemen onszelf 'DE ONBEPERKTEN'!

Contactgegevens
T 0473 60 09 76
T 0498 74 45 36
collectiefderonbeperkten@gmail.com

——————————————————————————————————————————————————————

De Onbeperkten

Jong Volk

Jong Volk is een online contentplatform voor Brugse jongeren. Met Jong Volk willen we tonen dat Brugge leeft, dat de stad meer is dan een historisch centrum en dat heel veel jongeren met interessante projecten bezig zijn en boeiende verhalen te vertellen hebben. Op allerlei manieren brengen we die verhalen in beeld, samen met jonge creatievelingen. Een podcast rond klimaat opstarten, een videoreeks maken over de favoriete hangout-plekken van Brugse jongeren, een zot idee dat je concreet wil maken? Jong Volk is de place to be. Dit platform is dé plek waar dat al die ideeën, verhalen projecten een zichtbare plaats krijgen en vanwaar ze gedeeld kunnen worden!

Contactgegevens
hallo@jongvolk.be

Jong Volk