Over ons

Recente berichten

Het volledige onderzoeksrapport Brugge(n) voor Jongeren is nu raadpleegbaar! okt 2018
Onderzoeksrapport Brugge(n) voor Jongeren 2018
activiteitenkalender Route 36 september 2018 aug 2018
Beste partner,  De nieuwe actviteitenkalender van Route 36 vind je hier.  Help je me ...

Login voor leden

Meld je hier aan.

In de pers

Sociaal.net 2017

De Vlaamse overheid lanceert enkele acties uit het plan Jeugdhulp 2.0 en het globaal plan dak- en thuisloosheid.  In die plannen gaat veel aandacht naar de instellingsverlaters: jongeren die in een gezinsvervangende voorziening verblijven en rond hun achttien de voorziening de rug toekeren, al dan niet na een tijdje kamertraining. Ter voorbereiding op de meerderjarigheid, wordt als actie voorgesteld dat jongeren kennis moeten maken met het eerstelijnsaanbod aan hulp en ondersteuning voor die levensdomeinen die zo cruciaal zijn bij het alleen wonen: werk, inkomen, gezondheid en wonen. Voor deze actie haalt men de mosterd bij een aantal bestaande initiatieven, waaronder 'Brugge(n) voor jongeren'

 

Vlaams stedenbeleid 2016

Zonder de ondersteuning van stedenbeleid Brugge geen 'Brugge(n) voor jongeren'. Dat mag wel eens in de verf gezet worden, vond ook de Vlaamse overheid!

Op de website van Stedenbeleid Vlaanderen kreeg ons project (toch voor even) een plekje op de homepagina

 

VVSG-trefdag 2014

Gemeentet? Het zal Welzijn! Op de Trefdag van 16 oktober 2014 kregen de vierduizend deelnemers een resem aan inspirerende praktijken voorgeschoteld. Danzij die voorbeelden krijgen lokale besturen sneller inzichten en uitzichten op nieuwe vormen van samenwerken, transitie, financiering en participatie.

'Brugge(n) voor jongeren' was er één van! Het artikel kan je raadplegen via de website van de trefdag

Lokaal 2012

In LOKAAL, het tijdschrift van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG), verscheen in 2012 een artikel waarin de geboorte van 'Brugge(n) voor jongeren' beschreven wordt. 

deel op facebook