Recente berichten

Jeugdhulp; Save the date jul 2019
Save the date 8/11: 'Ik wil je - blijf bij me- hou van me!'
Iedereen klassiek jul 2019
In het kader van 'Iedereen klassiek' is Bruggeplus op zoek naar kwetsbare groepen. Met deze ...
Jongerenveerkracht masterclass jul 2019
Michael Portzky is neuropsycholoog en schreef o.m. het boek 'Jongerenveerkracht'. Hij is de ...

Login voor leden

Meld je hier aan.

Terugblik Netwerkmoment van 17 maart

Op vrijdag 17 maart namen 87 hulpverleners, jeugdwerkers, beleidsactoren... van het Brugse werkveld deel aan het netwerkmoment Brugge(n) Bouwen II. 

De focus lag op het gebrek aan zorgcontinuïteit in het hulpverleningstraject van een jongere en hoe we die zelf, zonder al te veel moeite en middelen, kunnen verbeteren. 

Dat kan door ieders aanbod en expertise beter te leren kennen en te begrijpen. De netwerkmomenten van 'Brugge(n) voor jongeren' zijn hiervoor het ideale medium. We maakten ook kennis met de wegwijzer, een instrument dat het Brugse jongerenaanbod overzicht, duidelijk en eenvoudig weergeeft. We kunnen maar beter gebruik maken van elk zijn deskundigheid! 

We zien nog heel wat uitdagingen willen we de continuïteit en de coördinatie van zorg voor de meest kwetsbare jongeren waarborgen en verbeteren. Initiatieven als LOGiN, Loopplanken en het cliëntoverleg integrale jeugdhulp zetten er alvast specifiek in. De diavoorstelling van deze werkingen, alsook de leidraad van de voormiddag kan je hier bekijken.  

Prof. dr. Rudi Roose, verbonden aan de vakgroep Sociaal Werk en Sociale Pedagogiek van de Universiteit Gent, stak ons een hart onder de riem in zijn lezing over de waardevolle en moeilijke zoektocht wanneer we spreken over samenwerken rond zorgcontinuïteit. 

De kers op de taart van dit boeiende netwerkmoment was de ondertekening door jullie allen van de engagementsverklaring waarmee we ons als professional bereid tonen ons extra in te zetten voor kwetsbare jongeren in Brugge. Was je er niet bij en wil je ook graag de engagementsverklaring tekenen? Dat kan zeker op een volgend netwerkmoment!

Het fotoverslag van deze Brugge(n) Bouwen II, door Femke den Hollander, kan je hier bekijken. 

Tot een volgende!

 

  

 

 

 

 

deel op facebook