Recente berichten

Jeugdhulp; Save the date jul 2019
Save the date 8/11: 'Ik wil je - blijf bij me- hou van me!'
Iedereen klassiek jul 2019
In het kader van 'Iedereen klassiek' is Bruggeplus op zoek naar kwetsbare groepen. Met deze ...
Jongerenveerkracht masterclass jul 2019
Michael Portzky is neuropsycholoog en schreef o.m. het boek 'Jongerenveerkracht'. Hij is de ...

Login voor leden

Meld je hier aan.

Gratis Infosessie op 27 juni: Jongeren uit de jeugdzorg aan het woord

"18 jaar, en wat nu?"

Cachet, Jeugdzorg Emmaüs, Sociaal Huis Mechelen en de VVSG organiseren in het voorjaar van 2017 een Ronde van Vlaanderen in 11 steden. Tijdens deze ronde wordt het Mechelse samenwerkingsverband voorgesteld en komen jongeren uit de jeugdzorg aan het woord.

Jongeren die in een voorziening van de jeugdzorg hebben gewoond, botsen op heel wat drempels als ze 18 worden en alleen gaan wonen. Cachet is een vzw die deze jongeren een stem geeft en vanuit hun ervaringen in dialoog gaat met politici en hulpverleners. In 2015 brachten ze het boek ‘Sur ma route’ uit. Hierin wordt beschreven hoe het is om op je 18de alleen te gaan wonen zonder netwerk en financiële middelen om op terug te vallen.  Ze halen knelpunten aan, maar hebben ook concrete voorstellen die de overgang kunnen faciliteren. Het OCMW van Mechelen en BZW De Aanzet gingen met deze aanbevelingen aan de slag. Hiermee wonnen de drie organisaties de federale prijs armoedebestrijding 2016!

Ook in Brugge krijgen jongeren uit de jeugdzorg het woord en wordt het Mechelse samenwerkingsverband voorgesteld. Het belooft een inspirerende sessie te worden met ook voldoende praktische handvaten om zelf mee aan de slag te gaan.

Wanneer? Op dinsdagnamiddag 27 juni 2017 om 13.30 uur. 

Waar? In het auditorium van het OCMW Brugge, Ruddershove 4, 8000 Brugge. Er wordt aangeraden om met het openbaar vervoer of de fiets te komen, want het aantal parkeerplaatsen is beperkt. 

Voor wie? De infosessie is voornamelijk gericht op OCMW maatschappelijk werkers, hoofdmaatschappelijk werkers, hoofden sociale diensten en hulpverleners in de bijzondere jeugdzorg.

Inschrijven? Deelname is gratis, maar inschrijven noodzakelijk (via de loginpagina van vvsg), gezien de beschikbare plaatsen beperkt zijn (max. 60). 

Programma:

  • 13.30: Onthaal i.s.m. Brugge(n) voor jongeren
  • 13.45 - 16 uur: Dynamische sessie met panelgesprek, film, getuigenissen...
deel op facebook